Вашата количка е празна!

Baristo Specialty Coffee Selection Modezia, 250 гр. Кафе на зърна

В наличност Код на продукта: Baristo Specialty Coffee Selection Modezia 0 отзива

24.90лв.

Описание

Първият продукт от линията Baristo Collection нарекохме Modezia. Името произхожда от латинското име на родния град на създателя на бленда - Монца (Италия). Легендата разказва, че през далечния VI в., кралица Теодолинда си почивала край река Ламбро, докато съпругът ѝ бил на лов. В съня си видяла гълъб, който ѝ заръчал да посвети това място на своя Бог (MODO). Теодолинда му отговорила, казвайки „Etiam” (удовлетворение на Божията воля). Комбинацията от двете думи (Modo и Etiam) дала името на града – Модециа (Modœtia).

Селекцията е дело на италианския кафе специалист и бариста обучител Пауло Шимоне. Блендът за тази лимитирана серия Baristo съдържа висококачествени сортове кафе Арабика от Бразилия, Индия и Етиопия, които самият Шимоне лично подбира и закупува на специализирани търгове. По правило, преди да започне наддаването за конкретен сорт, купувачите проверяват качеството на суровината като извършват специфични дегустации на зеленото кафе, наречени "cupping".

За да изяви своята индивидуалност и аромати, всеки отделен сорт се изпича отделно, след опитно установяване на оптималната температурна крива. Шимоне смесва трите вида Арабики след изпичане в пропорция, с която създава уникални и запомнящи се вкусови характеристики.

Резултатът е прецизно балансирана селекция с плътно тяло и завладяващи вкусове. Богатият аромат със свежи нотки на какао и червени боровинки  преминава в отчетлив и запомнящ се послевкус на ядки и тъмен шоколад.

Общи характеристики

Производител Baristo
Модел Specialty Coffee Selection Modezia
Вид Кафе
Тип На зърна
Грамаж 250 гр.
Опаковка Пакет
Състав 100% Арабика
Произход Бразилия, Индия и Етиопия
Вкусови нотки Прецизно балансирана селекция с плътно тяло и завладяващи вкусове. Богатият аромат със свежи нотки на какао и червени боровинки преминава в отчетлив и запомнящ се послевкус на ядки и тъмен шоколад.
Препоръчан начин на приготвяне Кафе машини и автомати, Кафеварки за шварц кафе, както и Френски преси
Метод на обработка За да изяви своята индивидуалност и аромати, всеки от сортовете се изпича отделно, след опитно установяване на оптималната температурна крива. Шимоне смесва трите вида Арабики след изпичане в пропорция, с която създава уникални и запомнящи се вкусови характеристики.
Страна на обработка Италия
Производител: Baristo

Виж подобни продукти:

Този продукт няма отзиви.

Напишете отзив

Влез

Тагове: кафе, кафета, кафето, зърна, еспресо, бариста, baristo, селекция, специална, арабика